Lollipop za Xperije Z još nedostupan za neke uređaje


Prema službenoj objavi na xperiablogu čekanju je konačno došao kraj, Sony je pustio u opticaj Lollipop nadogradnju za svoje uređaje iz Xperia Z serije. Naravno najnoviji modeli iz te serije poput Z3 i Z3 Compact modela će prvi dobiti nadogradnju dok je za ostale (čitaj: starije) modele predviđeno dodatno kašnjenje od neke dve nedelje.

Što se tiče same nadogradnje ona nosi brojčanu oznaku 23.1.A.0.690, a čine ju kernel verzije 3.4 te 5.0.2 verzija Android-a. Na prvi pogled vidljivo je kako je Sony ponešto preradio korisnički interfejs u smeru Googleovog Material Design-a. Takođe je poboljšao i istem obaveštenja koje se sada prikazuju i na zaključanom ekranu.

Tu je i Android for Work, i višekorisnički i Guest mod. Ovaj drugi će vam dobro doći kada trebate da pozajmite svoj uređaj za poruku ili dve, a ne želite strahovati da će dotična osoba njuškati po vašim podacima. Sony navodi i kako je poboljšao upravljanje data prostorom, i instaliranim aplikacijama koje je sada moguće premestiti i na eksternu microSD karticu. Za kraj tu je i Android for Work podrška.

Kao i uvek nadogradnja stiže u serijama, pa uprkos tome što imate najnoviji Z3 model smartphonea može proći još koji dan dok vam ista ne stigne. Službenu Sony-jevu objavu možete pročitati ovde.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.