Microsoft napušta Internet Explorer


Unprkos ranijim nagađanjima kako će se novi Internet pregledač Spartan isporučivati zajedno sa Internet Explorer-om, čini se da na kraju ništa od toga. Naime prema pisanju internet stranice Softpedia, Microsoft je odlučio "ubiti" Internet Explorer pa će se novi Windows 10 isporučiti sa Internet pregledačom budućnosti - Spartan-om.

I dok će većina starijih korisnika Microsoft-ovih proizvoda pomisliti kako je do ove odluke došlo zbog negativnih asocijacija na sami spomen IE-a, to ipak nije tako. Naime iz Microsoft-a na ovu temu stiže odgovor kako IE nije izbačen iz Windows-a 10 zbog svoje loše reputacije, već stoga što se ovim putem nije moglo ići zauvek, i kako je potrebno okrenuti se novim tehnologijama.

Takođe se spominje kako bi ispravljanje svih trenutnih problema (bugova) proizvelo nove što bi na kraju dovelo i do neželjenog "kidanja" miliona internet stranica koje su rađene po IE-u. Umesto toga Microsoft je odlučio raskinuti sa prošlošću dugom 20 godina, i okrenuti se budućnosti – Spartan-u koji se temelji na novom Edge enginu.

Više informacija o Microsoft-ovoj odluci možete pronaći na službenom blogu IE-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.