Predstavljen Blackphone 2 sa poboljšanom bezbednošću


Kompanija Silent Circle predstavila je naslednika Blackphone pametnog telefona, poznatog po činjenici da nudi posebnu modifikovanu verziju Android OS-a, koja osigurava veću bezbednost i privatnost u odnosu na uobičajene mobilne uređaje na tržištu. Blackphone 2 očekivano donosi bolje specifikacije i poboljšani, još bezbedniji softver.

Što se tiče hardvera, poznato je da će novi uređaj imati 5-inčni Full HD ekran sa Gorilla Glass 3 zaštitom, Qualcomm-ov neimenovani osmojezgreni i 64-bitni SoC, 3 GB RAM-a, ulaz za microSD kartice i neizmenjivu bateriju od 3600 mAh, koja ima podršku za brzo punjenje putem Qualcomm-ove Quick Charge 2.0 tehnologije. Tu je i podrška za povezivanje na 4G LTE mreže.

Najvažniji deo ovog telefona je njegov operativni sistem, prilagođena verzija Android-a pod imenom PrivatOS 1.1. Kao deo sistema, Spaces UI omogućava razdvajanje pojedinih aplikacija ili dokumenata u posebna virtuelna okruženja, koja svaka za sebe čine zasebnu kriptovanu celinu. Tako je na primer moguće na jednostavan način jedno okruženje upotrebljavati u poslovne svrhe (poslovna komunikacija i dokumenti), a drugo u privatne svrhe.

Uz telefon će biti dostupan paket aplikacija Silent Suite za bezbednu i kriptovanu komunikaciju kao i Silent Store, prodavnica sa aplikacijama orijentisanim na privatnost i bezbednost korisnika.

Po uzoru na prethodnika i novi Blackphone 2 će imati cenu od 649$. Kompanija je iskoristila priliku kako bi najavila još jedan uređaj, 7-inčni tablet sa Qualcomm-ovim čipom, Blackphone+, ali osim navedenog o tom uređaju nije otkrila nikakvu drugu informaciju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.