Qualcomm predstavio Snapdragon 820 procesor


Na MWC sajmu Qualcomm je službeno najavio svoj najnoviji SoC Snapdragon 820, koji se u konkretnim Android i Windows 10 uređajima neće pojaviti pre kraja ove, odnosno početka sledeće godine.

Nažalost, Qualcomm u ovom trenutku nije dao puno detalja. Sve što znamo je da se radi o novoj Zeroth platformi, i da će čip biti izrađen u FinFET arhitekturi, koristiti nove Kyro jezgre, a imaće i podršku za rad u 64 bita.

Ne ostaje ništa nego pričekati narednih nekoliko meseci, kada će verovatno biti objavljeni i ostali detalji. Za pretpostaviti je da će se ovaj procesor naći u top modelima koji stižu u jesenskom terminu, kao npr. Galaxy Note 5, a možda i Xperia Z4 (ako ne bude predstavljena tokom ove nedelje).

Na istom eventu, Qualcomm je predstavio i sopstveni razvijeni čitač otisaka prstiju pod nazivom Sense ID. Radi se o novom tipu čitača otisaka prstiju sa osetno većim mogućnostima mapiranja detalja od ovih koji su trenutno u upotrebi. Sense ID koristi skenere visoke rezolucije, što će se najviše ogledati kod bezbednosti, omogućava kvalitetno očitavanje čak i ako su prsti vlažni od npr. znoja, a moći će se ugrađivati ispod zaštitnog safirnog sloja.

U Qualcomm-u navode da "Sense ID koristi ultrazvučnu tehnologiju koja će uneti revoluciju u biometriju iz 2D u 3D, i pritom omogućujući veću preciznost, privatnost i bezbednost."



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.