Sony predstavio Xperia Z4 Tablet


Još jedna generacija Sony-jevih tableta ugledala je svetlo dana. Na MWC-u u Barceloni službeno je predstavljen Sony Xperia Z4 Tablet debiljine svega 6,1 mm, što ga trenutno čini verovatno najtanjim tabletom na svetu. 10.1″ IPS ekran dolazi u 2560x1600 rezoluciji, što rezultuje gustoćom od 300 ppi.

Za pokretanje koristi najnoviji Qualcomm-ov Snapdragon 810 procesor, Adredno 430 GPU i 3 GB RAM-a. Interna memorija iznosi 32 GB. Zadnja kamera ima senzor od 8, a prednja 5 megapiksela. Tu su i stereo zvučnici, podrška za rad na LTE mrežama i 6000 mAh baterija, za koju u Sony-ju kažu da će izdržati čak 17 sati video reprodukcije. U duhu tradicije, Z4 Tablet dolazi u kućištu otpornom na vodu i prašinu, sa sertifikatom IP68, što mu osigurava boravak na dubini od 1,5 metra, u trajanju do 30 minuta.

Operativni sistem je Android 5.0 Lollipop i dolazi sa novom nadogradnjom interfjesa posebno prilagođenoj tabletima, a tu je i Xperia Lounge Gold online prodavnica, gde će se moći preuzimati filmovi, TV serije, muzika i aplikacije.

Treba naglasiti da kućište karakterizije metalni okvir, a ukupna masa uređaja iznosi 395 grama. Prodaja kreće u junu, a Sony je za ovaj model pripremio i posebnu Bluetooth tastaturu koja će se prodavati posebno.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.