Stiže Windows 10 za Android telefone


Nedavno smo bili u prilici čuti glasinu u kojoj se spominjalo da bi Microsoft mogao u Windows 10 za telefone implementirati funkciju koja će omogućiti instaliranje Android aplikacija na Windows 10 mobilne uređaje, ali sada se pojavila nova koja govori da je plan ekipe iz Redmonda daleko ambiciozniji.

Prema procureloj informaciji koju prenosi TechCrunch, Microsoft radi na softverskom rešenju koje će omogućiti korisnicima da na svoje Android telefone instaliraju Windows 10 operativni sistem, a prvi uređaj koji će imati tu mogućnost biće Xiaomi Mi 4, koji je Redmond navodno koristio za testiranje ove funkcije u saradnji sa kineskim proizvođačem.

Microsoft-ova nova aplikacija će doći u obliku prilagođenog (custom) ROM-a, sličnog onom koji je napravio Cyanogen, što znači da će u potpunosti zameniti postojeći Android i instalirati novi, kao i Windows 10 OS, pa ćete imati i mogućnost dual-boota.

Ovaj potez Microsoft-a tumači se kao napad na kinesko tržište na kojem vladaju Android telefoni, pa Redmond veruje da će Kinezi kupovati jeftine Android telefone i na njih potom instalirati Windows 10.

Naravno, ovo će biti i veliki pokušaj osvajanja globalnog tržišta pametnih telefona, jer verujemo da bi svako ko na svojem telefonu koristi Android, rado isprobao Windows 10 ukoliko ga to ništa ne košta.

Mora se reći da je Microsoft uz sav trud oko razvoja i promocije Windows Phone OS-a tokom proteklih godina, još uvek debelo u senci Google-ovog i Apple-ovog OS-a, pa mu je ovo možda jedini način kako osvojiti ozbiljniji deo tržišta pametnih telefona.

Nakon glasine, stigla je i potvrda. Tako je Microsoft potvrdio da će "izabrani korisnici" uskoro moći da instaliraju Windows 10 Technical Preview na Xiaomi Mi 4 Android telefone.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.