ZTE Grand S3 ima novi skener očiju


ZTE je uoči MWC-a predstavio svoj novi pametni telefon Grand S3, koji se od mnoštva drugih uređaja razlikuje po tehnologiji autentifikacije baziranoj na skeniranju očiju.

EyePrint ID tehnologija kompanije EyeVerify ne bazira se na tradicionalnoj metodi skeniranja zenice oka (iris), već koristi kameru telefona kako bi se mapirale krvne žile u beonjači oka. EyeVerify tvrdi kako se mapirane žile ne menjaju usled stresa ni starenjem.

Otključavanje uređaja putem ove tehnologije odvija se pomoću prednje 8-megapikselne kamere koja ne poseduje LED flash, pa će taj postupak biti otežan u uslovima slabijeg osvetljenja.

Od ostalih specifikacija Grand S3 donosi 5,5-inčni 1080p ekran, Snapdragon 801 sa četiri Krait 400 CPU jezgra na taktu od 2,5 GHz, Adreno 330 GPU kao i 3 GB RAM-a i 16 GB prostora za skladištenje podataka koji se može proširiti microSD karticama.

Zadnja kamera ima 16-megapikselni senzor sa dual-LED flashom, a baterija ima kapacitet od 3100 mAh. Postoji podrška za LTE mreže, 802.11 Wi-Fi ac i Dolby zvuk.

ZTE Grand S3 prodaje se na kineskom tržištu po ceni od oko 430 €. Za sada nije objavljeno kada će se uređaj pojaviti u prodaji izvan Kine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.