Android Security skenira 200 miliona uređaja dnevno


Google-ov Android Security tim zadužen za bezbednost, objavio je dokument koji prikazuje njegovo istraživanje i delovanje tokom protekle 2014. godine.

U izveštaju se navodi da je Google u Android OS-u otkrio 79 ranjivosti, među kojima i neke od visokog rizika, ali tvrde da ništa nije postiglo status "crvene uzbune". Do sada je već 73 od tih 79 ranjivosti upućeno u Android open source projekt, a 6 ih još trebaju dodati, što znači da proizvođači telefona i teleoperateri mogu dobiti uvid u njih i pokrpati (patchovati) svoje sisteme pre nego što bugovi postanu javno poznati.

Izveštaj navodi da su od 1. novembra prošle godine objavljene dve veće nadogradnje (Android 4.4 i Android 5.0), a ova prva se sada nalazi na 41 posto uređaja.

Prema rečima Google-a, poslednje verzije poseduju bolje enkripcije, modeove "gosta", i metode autentifikacije koje "gostujućim korisnicima" omogućuju korišćenje zaključanih uređaja.

Bezbednosne mere su se proširile i na Google-ovu Play Store prodavnicu, a stručnjaci za bezbednost kažu da se sada tamo sada nalazi manje od jedna malicizna aplikacija na milion ispravnih, što ukazuje na to da je Google-ov "machine-learning" sistem algoritama sve efikasniji u prikupljanju miliona data "tačaka" i izradi grafova za svoj sist detekcije.

Google kaže da je milijardu uređaja sada zaštićeno njihovim Android Security servisima, a njihov Verify Apps servis skenira 200 miliona uređaja dnevno u pozadini, kako bi se poboljšala bezbednost.

Naravno, Google nije propustio reći da nije pristupao niti jednoj vašoj slici, lokacionom podatku, ili privatnoj informaciji.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.