BitTorrent podelio gomilu otkaza


Kompanija BitTorrent podelila je veći broj otkaza. Prema neimenovanim izvorima na koje se poziva internet stranica BuzzFeed, BitTorrent nastavlja daljnje poslovanje sa 40 radnika manje.

Budući da BitTorrent u SAD-u ima oko 150 zaposlenih, otpuštanje njih 40 nije mala stvar. Iako se spekulisalo kako je glavni razlog ovolikom broju otkaza loše finansijsko stanje kompanije čini se da će taj podatak i ostati samo spekulacija. Naime, izvori navode kako je glavni razlog za otpuštanje - reorganizacija poslovanja.

Prema njima kompanija želi raspoložive resurse da preusmeriti u korist Sync servisa koji je baziran na peer-to-peer tehnologiji. Reč je o tvrtkinom servisu koji omogućava direktnu razmenu datoteka između uređaja bez uplitanja treće strane kao što je npr. cloud servis čime je razmena podataka sigurnija i do 16 puta brža u odnosu na klasične cloud servise.

Navode oko otkaza je potvrdio i portparol kompanije koji je izjavio kako su nedavno preusmerili resurse na temelju ocenjivanja poslovanja, a koje kompanija redovno sprovodi. Nažalost, pri tom su se morali rešiti i dela zaposlenih. Portparol je još i dodao kako je poslovanje kompanije uprkos otkazima i dalje "zdravo", odnosno, da je pozitivno i u daljnjem porastu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.