Google ušao na tržište mobilnih operatera sa Project Fi uslugom


Nakon raznih glasina i nagađanja, Google je konačno predstavio Project Fi, svoj sopstveni mrežni servis za mobilne telefone.

Kako prenosi Engadget, Project Fi će za sada biti dostupan samo vlasnicima Nexus-a 6 u Sjedinjenim Državama - koji pri tome imaju i specijalnu Fi SIM karticu - a radiće na nešto drugačijem principu u odnosu na mreže drugih telekom operatera.

Naime, umjesto gradnje sopstvenih mrežnih tornjeva i predajnika, Google će koristiti kombinaciju WiFi konekcije i mreža kompanija Sprint i T-Mobile kako bi svojim korisnicima ponudio najbrže moguće mobilno iskustvo.

Iz Google-a kažu kako će se Fi, ukoliko npr. pozovete nekoga dok koristite WiFi konekciju, automatski prebaciti na najbolju mobilnu mrežu koju u tom trenutku može pronaći. Osim toga, potvrđeno je kako će korisnici svoje glasovne poruke moći proveravati i u Google Hangoutsu, odakle će moći slati i SMS-ove.

Cena osnovnog Fi paketa će iznositi 20 dolara, dok će svaki dodatni gigabajt nakon toga koštati 10 dolara, s tim da će Google korisnicima svakog meseca vraćati odgovarajući iznos ukoliko ne potroše sav svoj plaćeni mobilni saobraćaj.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.