HTC One M9 se teško rastavlja


Internet stranica iFixit poznata je po tome što voli da na sastavne delove rastaviti iole zanimljive uređaje, i ceo proces rastavljanja na kraju i oceniti određenom ocenom. Ako se pojedini uređaj lako rastavlja tada će isti dobiti ocenu 10, a u slučaju da je teško rastavljiv sledi mu ocena 1. Sve ostale ocene između 2 i 9 služe za dodatno nijansiranje pri ocenjivanju.

Ekipa iFixit-a primetila je kako ovaj put HTC nije koristio lepak za spajanje kućišta, zbog čega je isto bilo lako razdvojiti. Ali početna sreća zbog izostanka lepka ubrzo je nestala, jer su kasnije otkrili kako je ostatak telefona poprilično teško rastaviti.

Prvo što im je upalo u oko je matična ploča koja je bila slepljena zajedno s baterijom, tako da laka izmena iste (bilo matične ili baterije) trenutno pada u vodu. Kao dodatni problem pokazalo se i to što je baterija i sa svoje druge strane slepljena sa uređajem, odnosno sa zadnnjom stranom ekrana. Što se tiče ekrana isti se nije mogao odvojiti od kućišta bez prethodnog zagreavanja, srećom ekipa ima pravi alat za to - iOpener.

Jednom kada se probijete kroz ove delove telefona, ostatak poput BoomSound zvučnika, modula kamere i sl. ćete manje-više lako rastaviti. Ali za kraj ipak moramo navesti kako je zbog količine upotrebljenog lepka iFixit-ov zaključak kako je dosta rizično pokušavati bilo koji deo telefona odvojiti kako bi se pokvareni deo zamenio ispravnim.

Zbog svega gore navedenog konačna ocena koju je dobio HTC One M9 je 2, što je oznaka za malo bolje od skoro nemogućeg rastavljanja. Ali pomaka prema boljemu ipak ima, usporedbe radi recimo još i to kako je originalni HTC One pre par godina ocenjen sa čistom jedinicom. Srećom po Amerikance i njihove servisere HTC im je pripremio Uh-Oh servis koji im omogućava dobijanje novog uređaja tokom prve godine, bez obzira na vrstu kvara.

Detaljan proces rastavljanja, i komentare iFixit ekipe možete videti na njihovoj službenoj internet stranici.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.