Pronađite grešku u Spartan browseru i zaradite do 15 hiljada dolara


Nedavno je Microsoft izdao poslednje "oproštajne" zakrpe za svoj Internet Explorer. Dolaskom novog Windows-a 10 uloga glavnog preglednača pripašće Spartan-u, a kako bi bio siguran da je isti siguran, Microsoft je pokrenuo novi Bug Bounty Program.

Cilj programa je pronaći što više (ako ih ima) bezbednosnih propusta i bugova unutar Spartan-a kako bi se izbegla neželjena iznenađenja kada isti službeno zaživi na mnogim računarima širom sveta. Zavisno o tome koliko veliki bezbednosni propust korisnici pronađu zavisiće će i njihova zarada. Najmanji mogući iznos je 500 američkih dolara, a najviši 15 hiljada dolara. Ali, ako pronađete neki propust iz "blow your mind" domena Microsoft će drage volje platiti i veće iznose.

Program je pokrenut 22. aprila i otvoren je sve do 22. juna, kada je zadnji dan kada možete zaraditi pokoji dolar na ime pronalaska bezbednosnih propusta. Ali, da ne bi pomislili kako vam se smeši laka zarada recimo i to kako ćete za sve otkrivene propuste morati priložiti i dokaz (Proof of concept), a za pojedine i potpuno funkcionalnu prezentaciju (Functioning exploit) na koji tačno način je moguće daljinskim putem izvršiti zloćudni kod.

Kao i svaki drugi program tako i ovaj ima svoja pravila, a njih detaljno možete proučiti na službenim stranicama programa.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Dziki kaže,

    Pa sinee, koristim novi Windows 10 build od sinoć i našao sam gooomilu grešaka hahah


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.