Twitter ima 300 miliona korisnika a gubi novac


U svetu brzorastućih društvenih mreža Twitter je pravi starosedilac, s obzirom da je u martu ove godine navršio punih 9 godina. Usprkos velikom životnom iskustvu, kompanija se i dalje još uvek traži, jer čak ni 302 miliona korisnika (povećanje od 18 miliona unazad godinu dana), kao ni povećanje prihoda od 74 posto (prihodi u Q1 2015 iznose 435,9 miliona dolara, a 2014. su iznosili 250,5 miliona), nije pomoglo da kompanija ostvari čistu dobit, jer su troškovi održavanja čitave "mašinerije" nadmašili prihode, pa je došlo do gubitka od 162,4 miliona dolara, odnosno 30 miliona više u odnosu na prvi kvartal prošle godine.

Dobro svestan ovih problema, Twitter se nastoji okrenuti u pozitivnom smeru raznim poboljšanjima poput Twitter Highlights-a, nove početne stranice i više načina na koje možete slati poruke, a prilično se bavi i videom pomoću "proizvoda" poput Vine-a, Periscope-a i sopstvene ponude filmova od 30 sekundi.

Ali s druge strane, Twitter još uvek nije našao pravi način za borbu protiv "zločestih" korisnika sklonih vređanju, što je i dalje tamna senka na ovoj društvenoj mreži.

Kako bi se nastojala izvući iz kaše, kompanija je preuzela i marketinšku kompaniju TellApart, koja je pre radila sa Facebook-ovim marketingom, a sada je ušla i u partnerstvo sa Google-ovom DoubleClick platformom, koja će njenim oglašivačima pružiti bolji uvid u podatke o dosegu i gledanosti reklama.

U svojem saopštenju Twitter navodi kako je očekivao da će u prvom kvartalu ove godine biti u minusu, ali priznaje da je očekivao kako će gubici biti nešto manji.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.