Facebook donosi vesti bez potrebe da kliknete na link


Facebook je već duže vreme jedan od glavnih generatora saobraćaja i za druge web stranice, u čemu se najviše ističu medijske kuće i njihovi news-portali. U sadašnje vreme, kada korisnik na Facebook-u naiđe na podeljenu vest sa neke spoljne stranice, klikom na link biva preusmeren na drugo web mesto. Ovo se ne sviđa Facebook-u jer ne žele na taj način gubiti posetioce, a ni sami korisnici (pogotovo oni sa nešto sporijim mobilnim uređajima) nisu oduševljeni time, jer moraju čekati otvaranje druge aplikacije da bi pročitali celu vest.

Iz navedenih razloga Facebook već neko vreme planira da ponudi svoju platformu medijskim kućama, te im kroz opciju Instant Articles omogućiti objavu celih vesti upravo u interfejsu Facebook-a. Ova mogućnost se još uvek nalazi u razvoju, a neki izvori govore da bi u primenu mogla stići već ovog meseca.

Međutim, veći problem za Facebook bio je kako novinske kuće nagovoriti da svoj sadržaj objavljuju putem njihove platforme. Odgovor, očekivano, leži u - novcu. Facebook je sada ponudio vlasnicima sadržaja sav prihod od oglasa koji bi se vezali uz tako objavljene vesti, i to u slučajevima kad vlasnik vesti proda oglasni prostor. Ukoliko Facebook proda oglas uz vest, njemu bi ostalo 30% prihoda, dok bi ostatak novca išao direktno medijskoj kući.

O tome hoće li ovaj način podele prihoda biti dovoljno primamljiv medijima zavisi i lansiranje Facebook-ove medijske platforme. Službenih informacija iz društvene mreže za sada nema.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.