Google patentirao pametnu plišanu igračku


Jedna američka kompanija koja se bavi pravnim pitanjima u svetu tehnologije otkrila je patent prijavljen američkoj Patentnoj kancelariji od strane Google-a pre tri godine. Reč je o patentnoj prijavi za "pametnu igračku" u obliku životinje, čoveka, mitskog stvorenja ili neživog objekta, koja ima mogućnost "komunikacije" sa okolinom.

Ovakva igračka bi, u patentnoj prijavi nacrtana u obliku plišanog medvedića, imala mogućnost slušanja naredbi i prepoznavanja korisnika putem kamere. Nakon što prepozna korisnika, okrenula bi glavu prema njemu i primila uputstva izdata glasom. Nakon toga analizirala bi primljenu naredbu u kontekstu i okruženju, te ih izvršavala u skladu sa svojim mogućnostima. Pre svega, ove igračke bi mogle da kontrolišu razne uređaje u domaćinstvu putem bežične mreže, pa bi mogle služiti kao neka vrsta glasovnog daljinskog upravljača.



Iz Google-a su izjavili kako ne mogu potvrditi da će kompanija ikad izraditi uređaj na tragu ovog patenta, a javnost je podeljena. Neki smatraju kako se radi o zabavnoj inovaciji, dok drugi u ovom izumu vide narušavanje privatnosti ili čak jezivu igračku koja bi mogla plašiti decu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.