Google Photos - besplatno neograničeno skladištenje fotografija i videa


Skladištenje fotografija i videa u nekom od cloud servisa najčešće ima dva ograničenja: nedostupnost brze veze i ograničenje prostora za skladištenje. Ali nakon jučerašnjeg Google-ovog I/O eventa, ovo potonje više neće biti problem. Naime, Google je juče službeno predstavio novi Google Photos (nezavisan o Google+ društvenoj mreži) servis, dostupan na webu kao i iOS i Android uređajima.

Ono najvažnije u svemu ovome je cena. Naime, uz to što je ponuđen neograničen prostor za skladištenje slika i videa, korišćenje Google Photos servisa je potpuno besplatno.

Podržano je prenošenje fotografija do veličine 16 MP i videa maksimalne rezolucije 1080p, što se automatski skladišti u Google Drive-u i sinhronizuje tako da je sve uvek dostupno na svim uređajima. Osim skladištenja, Google Photos omogućava i uređivanje sadržaja i njihovu jednostavnu podelu na društvenim mrežama.

Google Photos servis i odgovarajuće aplikacije korisnicima su dostupne već sada. Više informacija možete potražiti na blogu i ovde.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    kompresuje slike, to je bezveze


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.