Lenovo predstavio pametne patike


Na svojoj Lenovo Tech World konferenciji održanoj juče u Pekingu, kineska tehnološka kompanija predstavila je potpuno nov proizvod: pametne patike.

Ove patike mogu prikazati trenutno raspoloženje vlasnika preko malih ekrana smeštenih u samim patikama, pa ako je, recimo, onaj koji ih nosi dobro raspoložen, na patikama će se pojaviti smiley. Pored toga, pametne patike mogu pratiti i fitness podatke korisnika - meriti otkucaje srca i prikazivati količinu potrošenih kalorija prilikom treniranja.

Niko nije siguran da li će ove patike ikada dospeti u prodaju ili su samo deo strategije kojom Lenovo želi da demonstrira svoju rastuću IoT platformu.

Uz pametne patike, Lenovo je na konferenciji predstavio i dva koncepta novih proizvoda. Prvi koncept odnosi se na Smart Cast smartphone sa ugrađenim laserskim projektorom, dok se drugi odnosi na pametni sat Magic View, koji ima dva ekrana: prvi je obični, dok je drugi virtuelni interaktivni display. Koristeći optičku refleksiju, ovaj sat stvara display koji je 20 puta veći od glavnog ekrana, zahvaljujući čemu bi korisnici preko njega mogli pogledati video ili čitati mape.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.