Microsfot objavio nazive svih verzija Windows-a 10


Dok čekamo službeni datum puštanja u opticaj najnovije generacije Windows 10 operativnog sistema, juče je Microsoft objavio podatke o svim njegovim verzijama, kojih će ukupno biti sedam. Tako ćemo imati Windows 10 Home, namenjen najširem delu korisnika za lične računare. Potom ide Windows 10 Pro edition, verzija namenjena uglavnom poslovnim korisnicima.

Windows Phone postaje Windows 10 Mobile. Ova verzija će biti namenjena smartfonima, tabletima manjim od 8 inča i Xbox One uređajima. Sadžaće podršku za Office i to touch verziju, novi Continuum i prepoznatljivi Windows Phone interfejs. Ovde treba dodati i Windows 10 Mobile Enterprise Edition za poslovne korisnike.

Pored navedenih, Microsoft će još izbaciti Windows 10 Enterprise za velike poslovne subjekte, Windows 10 Education za obrazovne ustanove i Windows 10 IoT Core, kao pripremu za nadolazeće Internet Of Things razdoblje, u kojem se očekuje povezivanje na Internet mnoštva elektronskih uređaja.

Kao što je već rečeno, konkretnog datuma još nema, ali Microsoft-ov Tony Prophet je iznavio da će se to svakako dogoditi ovog leta.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.