Fotkaš hranu i Google izbroji kalorije


Zbog više različitih razloga, najčešće nelogičnih, mnogi ljudi naprosto obožavaju da fotografišu svoju hranu. Bilo da se radi o šepurenju svojim kulinarskim sposobnostima, deljenju svojih zalogaja sa prijateljima ili nečem drugom, ovo je u današnje doba gotovo nemoguće izbeći. Google to shvata pa je odlučio da uloži u razvoj tehnologije koja bi pregledavanjem vaših foodie fotki prepoznala koliko kalorija unosite u svoje telo.

Projekt imena Im2Calories analiziraće vaše fotografije i predstaviti vam broj kalorija koje biste proždiranjem tog jela uneli u svoje telo. Tehnologija se nalazi u vrlo ranoj fazi razvoja i Google ju još uvek ne planira pustiti u javnost, ali to nije sprečilo jednog od Google-ovih istraživačkih naučnika, Kevina Murphyja, da podeli svoje uzbuđenje.

Murphy se nada da će tehnologija ubrzo biti implementirana u sve mobilne uređaje i kaže da bi aplikacija koja bi pratila koliko korisnici jedu bila izuzetno popularna, prvenstveno među onima koji žele da prate svoje prehrambene navike, zdravije jedu i mršave.

Foto: Neirfy / Shutterstock

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.