Google Chrome je na više od 50% računara u svetu


Prema najnovijim statistikama StatCounter GlobalStats portala za mesec maj 2015., Google-ov internet pregledač Chrome nalazi se na 52,3% svih PC računara u svetu,što je doista vrlo impresivno, posebno zato što se za razliku od Microsoft-ovog Internet Explorer-a, ne nalazi integrisan u sklopu samog Windows operativnog sistema.

Na drugom mestu je IE, "defaultni" pregledač Microsoft-ovog OS-a, sa 19,9%, dok treće mesto zauzima Mozillin Firefox sa 17,87%.

Vrlo je verovatno da su ove statistike jedan od glavnih razloga zbog kojih se Microsoft odlučio za Windows 10 OS izda potpuno novi pregledač koji dolazi i s novim imenom (Edge), jer je Internet Explorer već duže vreme na dosta lošem glasu kod velikog broja korisnika.

Prema najavama Microsoft-a, IE će se u novom OS-u nalaziti uz bok Edge-u, ali više neće predstavljati osnovni (defaultni) pregledač, pa neće imati ni svoju ikonu na taskbaru, već ćete do njega doći putem Start menija.

Pored toga, Edge spada među takozvane Microsoftove univerzalne aplikacije, što znači da će biti osnovni pregledač u svim uređajima na kojima će se naći novi OS, PC-ima, tabletima i pametnim telefonima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.