Jolla prošle godine prodala manje od 20.000 uređaja?


Chris Wright sa nekadašnjeg NokiaInovation, sada OnetechStop bloga je napravio jednu zanimljivu analizu vezanu uz količinu prodatih Jolla uređaja. Broj je izvukao iz finansijskog izveštaja Jolle koje nije baš bilo bajno. Naime, Jolla je ostvarila značajan gubitak od 10.2 miliona € (što i nije neka cifra, ali je za Jollu) i čisto utržila 4,1 milion €. Uračunavši cenu uređaja od 249€ i odbivši porez od 24%, kao i uračunavši još prodaju dodatne opreme koju Jolla plasira, došao je do broja koji se kreće od minimalne procene, odnosno 17,783 prodatih uređaja pa do najbolje procene, odnosno 19,759 prodatih uređaja.

Uopšteno gledajući, nije ni čudno što je Jolla odlučila da ne govori o prodajnim rezultatima, pogotovo kada im trebaju ulagači. Isto tako, vođena lošom prodajom je odgodila prodaju Jolla tableta koji od listopada prošle godine još nije došao na tržište. Jolla je verovatno u fazi dobrog preslagivanja kockica ne bili opstala u surovom takmičarskom vremenu gde pored softverskih i hardverskih giganata (Google, Microsoft, Samsung i ostali) ne ostaje mnogo prostora za širenje.

Svakako ove rezultate treba i pohvaliti, jer je Jolla u zapravo jedini evropski proizvođač smartphonea i softvera za njega.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.