Kaspersky: Windows Phone najbezbedniji, iOS i Android ranjiviji


Prema izvršnom direktoru kompanije Kaspersky Lab Eugenu Kasperskom Window Phone platforma je najbezbednija od tri glavne mobilne platforme. To je izjavio na konferenciji u Australiji gde je izrazio svoje mišljenje o malwareu te imao neke pohvale za Microsoft, odnosno Windows i Windows Phone platforme.

Svi sistemi su osetljivi modernim prijetnjama, rekao je i otkriva da je oko 5% od računara zaraženo sa malwareom, ali je istaknuo "Windows je puno bolji operativni sistem od ostatka (iOS, OS X i Android) a sa novim Windows-om 10 to će biti još više."

Na mobilnim platformama prema njemu najopasniji scenarij je za iPhone. Vrlo je teško je razviti malware za iPhone, jer je operativni sistem zatvoren spoljnim programerima. Ali, svaki sistem ima ranjivost. Ako se to dogodi-u najgorem slučaju, milioni uređaja će biti zaraženi a nema antivirusa, jer antivirusne kompanije nemaju nikakva prava da razviju programe za iOS. Kod Android-a je svi znamo još opasnije jer sve više dobija milione brutalnih napada koji za sada odolevaju. Ceo članak sa konferencije možete pročitati ovde.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.