LG G Watch i Samsung Gear 2 Neo satovi imaju bezbednosni problem


Istraživači računarske bezbednosti sa Univerziteta New Haven uspeli su da izvuku lične podatke iz pametnih satova LG G Watch i Samsung Gear 2 Neo. Iz LG G Watch došli su do kalendara, kontakata, podataka pedometra i e-mail adresa korisnika.

Samsung Gear 2 Neo otkrio je podatke o zdravlju, email, poruke i kontakte. Najviše zabrinjava činjenica da nijedan od tih podataka nije bio šifrovan. Istraživač Ibrahim Baggili navodi da nije bilo teško izvući podatke, ali je ipak bilo potrebno neko istraživanje.

Svoje istraživanje o ovom propustu istraživači će izneti na konferenciji o digitalnoj forenzici u avgustu. Istraživači upozoravaju na opasnosti proizašle iz novih tehnologija kao što su pametni satovi, ali i drugi predmeti koje nosimo uz sebe, a koji prikupljaju i skladište sve više naših ličnih podataka.

Iako se pretpostavlja da će do kraja 2015.g. biti isporučeno oko 28,1 milion pametnih satova, što je relativno mali broj u odnosu na pametne telefone, njihov broj će verovatno brzo rasti, a sklafištiće sve više ličnih podataka pa bi šifriranje tih podataka trebalo postati obavezno.

Google (LG G Watch koristi Android Wear operativni sistem) i LG nisu se oglasili o ovom propustu, dok je Samsung izjavio da će istražiti i zakrpiti sve uočene ranjivosti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.