Skype od sada dostupan svima i putem web pregledača


Skype je odlučio da proširi svoju uslugu video razgovora, odnosno svojim korisnicima omogući obavljanje poziva, video poziva i slanje poruka putem web pregledača. Ovaj novitet dolazi pod nazivom "Skype for Web", a radi se o usluzi koja je već neko vreme bila dostupna, ali samo za uski deo korisnika.

Ovaj način prijave na Skype od sada je dostupan za sve korisnike, a kako biste se prijavili potrebno je posetiti ovaj link i upisati korisničko ime i lozinku. Na prvi pogled sve izgleda funkcionalno i čisto, što je odlična vest za sve koji žele da uštede prostor na svojem pametnom telefonu tako da nema potrebe za skidanjem Skype aplikacije, ali iz Microsoft-a kažu kako je ova verzija namenjena mobilnim korisnicima koji retko imaju potrebu za proverom poruka na računaru.

Ova novost posebno će razveseliti korisnike Chromebook prenosnika i korisnika Linux-a s obzirom na to da do sada nisu mogli koristiti Skype for Web za razmenu poruka, ali sada je i to moguće. Takođe se šuška da bi Microsoft mogao da rascepa Skype, odnosno podeliti ga na tri odvojene usluge integrisane u njihov novi operativni sistem koji izlazi krajem jula, Windows 10.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.