Galaxy S7 i sa Snapdragon procesorom?


Prilikom dizajniranja aktuelnog Galaxy-ja S6 pojavile su se informacije kako je Samsung odlučio predstaviti samo verziju pokretanu sopstvenim Exynos SoC-em. Tada je takva odluka bila sasvim razumljiva, jer je jedino rešenje bilo ugraditi Snapdragon 810 za kojeg se kasnije pokazalo kako pati od većih problema nego što je Qualcomm priznao.

Ali, kako je Snapdragon 810 za nama, a naslednik Snapdragon 820 u dolasku tako sada iz korejskih medija stižu informacije kako će Samsung ponovno vratiti dve verzije Galaxy-ja u opticaj. Naime prema pisanju korejske stranice ET News Samsung trenutno radi na projektu kodnog naziva "Jungfrau" iza kojeg se skriva upravo Galaxy S7.

Međutim najzanimljivija informacija (čitaj: glasina) vezano uz ovaj projekat je to da Samsung paralelno radi na dve verzije Galaxy-ja S7. Jednoj koju pokreće Qualcomm-ov Snapdragon i drugoj koju pokretati kompanijin Exynos.

Pojedini mediji navode kako je razlog tome veliki popust Qualcomm-a Samsung-u, a drugi opet kako novi Snapdragon ima određene mogućnosti koje nisu još stigle i na Exynos. Budući da su ovo tek rane glasine uvijek postoji i mogućnost da Samsung samo testira konkurentska rješenja ne bi li dodatno poboljšao vlastita.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.