Samsung Pay ne radi na rootovanim telefonima


Krajem prošle godine šuškalo se o Samsung-ovim planovima vezanim uz sopstveni sistem mobilnog plaćanja naziva Samsung Pay. Pretprošle nedelje je započeto i testiranje u realnim uslovima – unutar pojedinih prodavnica.

Kako je sve još uvek u testnoj fazi Samsung Pay je dostupan isključivo u manjem broju prodavnica lokacijski smeštenih u Južnoj Koreji. Kada probna testiranja završe, Samsung-ov sistem mobilnog plaćanja biće spreman za upotrebu i na ostalim tržištima poput američkog i evropskog.

Ali, dotični sistem mobilnog plaćanja neće biti za svakoga. Naime prema informacijama sa internet stranice sammobile na probleme pri korišćenju će naići korisnici koji vole da rootuju svoje telefone. Na takvim uređajima Samsung automatski onemogućava korištenje Pay servisa.

Korisnicima rootovanih uređaja pojaviće se obaveštenje o tome kako je Samsung Pay servis onemogućen zbog neovlašćene modifikacije (operativnog sistema). Dalje u istoj poruci biće upućeni na javljanje službi za korisnike.

Koliko god se ovakav postupak činio rigoroznim, isti ipak ima smisla. Korisnik na rootovanim uređajima ima potpuna ovlašćenja, što bi razvijači malicioznih aplikacija mogli iskoristiti za zloupotrebu Pay servisa.

Sve u svemu, vlasnici Samsung-ovih smartphonea moraće odlučiti šta im je draže – koristiti jednostavniji sistem plaćanja, ili imati mogućnost prilagođavanja uređaj prema sopstvenim željama (deinstalacija bloatwarea npr.).

Foto: Cnet

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.