Samsung predstavio Galaxy Tab S2 8.0 i 9.7 tablete


Samsung je juče službeno predstavio dva nova tableta o kojima se poslednih meseci podosta nagađalo. Oba uređaja karakteriše izuzetna tankoća od 5,6 milimetara, dok im masa iznosi 265, odnosno 389 grama.

Kao što im se iz naziva može zaključiti, veći dolazi sa 9,7-inčnim ekranom, čija rezolucija iznosi 2048x1536 tačaka. Ista rezolucija upakovana je i u ekran 8.0-inčnog modela. Iz nje se da zaključiti da je ovo izravni napad na iPad Air i iPad mini, koji koriste isti odnos stranica.

Pokrrćr ih osmerojzgreni procesor za kojeg još nisu objavljeni detalji osim frekvencije od 1,3 i 1,9 GHz (big.LITTLE), što upućuje na neki od novijih Exynos-a.



Količina RAM-a kod oba modela iznosi 3 GB, a interna memorija će zavisiti o verziji, dakle 32 ili 64 GB. Oba modela imaju čitače otisaka prstiju, kameru 8 MP zadnje i 2,1 MP prednju. Manji model sadrži 4000 mAh bateriju, a veći 5870 mAh.

Oba tableta će su temeljiti na Android-u 5.0 Lollipop, biće raspoloživa u WiFi i 4G/3G verzijama, a prodaja kreće sledećeg meseca. Cene za sada još nisu poznate, ali ne treba očekivati da će biti niske budući da se radi o top modelima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.