Samsung-u pala dobit, sniziće cene Galaxy-ja S6 i S6 Edge


Samsung Electronics je objavio finansijske rezultate za drugi kvartal 2015. godine, iz kojih je vidljivo da je dobit iznosila 4,93 milijarde dolara, što ponovo predstavlja pad i to za 8% u odnosu na isto radoblje pro[le godine. Prihodi su u isto vreme iznosili 41,7 milijardi dolara. S druge strane, dobit su blago narasla u odnosu na prethodni kvartal, ali to nije bilo dovoljno da bi ispunilo očekivanja vodstva kompanije.

U Samsung-u navode da je lansiranje Galaxy-ja S6 i njegovog brata blizanca Galaxy S6 Edge imalo marginalan učinak, s povećanim marketinškim troškovima. U Samsungu dalje navode da njihova mobilna divizija u drugoj polovini godine očekuje “teško poslovno okruženje” i planira prilagoditi (čitaj sniziti) cene navedenih modela.

Tokom avgusta se očekuje predstavljanje nove generacije Note-a i još jednog većeg uređaja sa zakrivljenim ekranom, kako bi se preduhitrilo Apple koji će u septemrbu lansirati novi iPhone 6s Plus.

Samsung u zadnje dve godine i dalje slovi kao najveći proizvođač smartphonea na svetu, ponajviže zbog igre brojki, jer isporučuje enormnu količinu mahom jeftinijih uređaja, dok Apple s druge stane pobire najveći deo dobiti. Ipak, najveći krivac za smanjivanje Samsung-ove dominacije nije Apple, već rastuće kineske kompanije koje proizvode Android uređaje.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.