Tuže Apple zbog imena koje ne koristi


Apple je, kao najbogatija svetska kompanija, očito dobar mamac svima koji misle ponešto da zarade "bez motike". Među takvima obično se ističu patent trolovi, a najnovija priča neodoljivo podseća upravo na takvu vrstu trolovanja.

Irska kompanija Probendi koja se navodno bavi razvojem aplikacija, konsaltingom, i još nizom usluga, od 2008. je godine vlasnik zaštićenog imena iWatch na područiju Evropske unije. Već ranije upozoravali su da će tužiti svakoga ko svoj proizvod bude nazivao iWatch, prkos tome što oni s tim imenom za sada nisu učinili baš ništa.

Verovatno razočarani što je Apple svoj pametni sat nazvao Apple Watch, a ne iWatch kako su govorile spekulacije, u Probendiju su sada ipak pronašli razlog da podignu tužbu. Oni, naime, smatraju da Apple plaća Google-u da prikazuje rezultate koji se tiču Apple Watch-a čak i u slučajevima kada korisnik u pretragu upiše "iWatch".

Tužbu su podigli 26. juna, a prvo saslušanje zakazano je za novembar. Sudeći prema prošlim sudskim procesima sa sličnim tvrdnjama, kažu analitičari, Probendi nema previše izgleda da dobije ovu parnicu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.