Windows 10 za računare stiže 29. jula, ali ne za sve odjednom


Kako se bliži dan dolaska novih Windows-a 10 za računre (29. jula) tako Microsoft ekspresno izdaje testne nadogradnje tzv Build-ove. Poslednji koji je izbačen pre nekoliko dana je do sada najstabilniji prema komentarima koji svakodnevno pristižu od insidera.

Iako se prvo pričalo da će Windows 10 biti spremni za preuzimanje od 29. jula za sve one koji su ih rezervisali, iz Microsoft-a stižu vesti da će sve to ići malo sporije, u nekoliko koraka. Takve stvari se očekivano i odrađuju na takav način kako bi serveri bili manje opterećeni, ali i da bi se "ispeglale" moguće greške pre nego li većina korisnika preuzme novi OS.

Naravno, među prvima koji će moći preuzeti Windows 10 biće članovi Insider programa, što je realno i pohvalno. Nakon njih dolaze na red svi koji su "rezervisali" nadogradnju a u celom procesu će se voditi računa o mogućim problemima s nadogradnjom sistema (zastareli drajveri i sl.). Većina mogućih nekompatibilnosti neće biti tolikog značajna pa sistem neće odbiti nadogradnju, a zahvaljujući proaktivnom pristupu u Microsoft-u tvrde da već imaju prilično jasnu sliku što će tačno štimati a što ne. Inače Microsoft očekuje pokrivenost Windows-u 10 na približno milijardu uređaja u tri godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.