Xiaomi Mi 5 stiže na jesen?


Naslednik Xiaomi-jevog Mi 4 top modela očekuje se na jesen, a do sada smo mogli čuti mnoge glasine o njemu. U međuvremenu je stigla izvesna podvarijanta Mi 4i, da bi danas stigle nove informacije o novom modelu Mi 5.

Uređaj u ovom trenutku navodno nosi kodni naziv Libra, a specifikacije o kojima se govori sadrže 5,3-inčni ekran QHD rezolucije (1440 x 2560). Najzanimljiviji detalj je, naravno, procesor koji će po svoj prilici biti Qualcomm-ov Snapdragon 820 u kombinaciji sa 4 GB RAM-a. Trebala bi da budu ponuđena dva modela i to sa 16, odnosno 64 GB interne memorije.

Govori se i o 16 MP zadnjoj kameri, dok bi ona napred trebala imati senzor od 6 megapiksela. Baterija navodno sadrži 3030 mAh kapaciteta, a uređaj bi trebao da sadrži i čitač otisaka prstiju. Operativni sistem je Android 5.1.1., ali sasvim je sigurno da će Xiaomi preko njega navući svoj MIUI.

Lansiranje uređaja bi se trebalo dogoditi negde u novembru, kada bi se trebao pojaviti u prodaji na kineskom tržištu, a nedugo nakon toga ga možemo očekivati i u Evropi. Cena za sada nije poznata.

Na slici: Xiaomi Mi 4

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.