Zarada od videa uskoro i na Facebook-u


Deljenje videa na Facebook-u proteklih meseci je napredovalo ubrzanim tempom. Pregledi objavljenih videa sa milijarde su se u rekordnom roku popeli do čak četiri milijarde na dnevnoj bazi, zbog čega su mnogi poželeli da aktivnost na Facebook-u mogu unovčiti. Ipak, do danas su takvo šta mogli učiniti samo ako postave video na Youtube ili sličan servis koji omogućava zaradu, te ga nakon toga postave na Facebook, a sada su se stvari drastično promenile.

Kako prenosi portal Re/Code Facebook će od ove jeseni postati prava konkurencija YouTube-u te će najpopularnijim autorima videa, poput NBA, Fox Sportsa, Funny or Die, Epic Meal Timea i ostalih, ponuditi program u sklopu kojeg mogu ugrabiti oko 55% zarade od reklama (baš kao i na YouTube-u). Facebook-ov je Dan Rose za Re/Code rekao da su prve reakcije partnera na ovaj program bile vrlo dobre te da su autori videa rekli kako bi ovakav program bio dobra motivacija za postavljanje videa direktno na Facebook.

U trenutnom stanju Facebook služi tek kao kanal za promociju sadržaja, a mnogi YouTube autori na ovu mrežu postavljaju kraće teasere kojima pozivaju ljude da posete njihove Youtube kanale. Kad bi Facebook počeo nuditi mogućnost zarade ovakva bi se praksa sigurno promenila i na najvećoj društvenoj mreži bi mogli videti znatno više dugih radova.

Foto: Twin Design / Shutterstock

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.