3D skeniranje na telefonima za sitne pare


3D štampači već su gotovo ušli u našu tehnološku svakodnevicu, pa smo već navikli da nove tehnologije u tom područiju viđamo vrlo često. Ali, jedan deo procesa kod 3D modeliranja još uvek nije postao mainstream, i to najviše zbog visokih cena i zahtevnosti samog procesa, a radi se o 3D skeniranju. Ali, kanadska kompanija Matter and Form ima plan kako to promeniti.

Na Kickstarter-u su pokrenuli kampanju u kojoj traže 200.000 američkih dolara za pokretanje proizvodnje Bevel-a – malenog dodatka za pametni telefon koji ga pretvara u 3D skener. Bevel se na smartphone sa iOS-om ili Android-om priključuje putem priključka za slušalice i služi za emitovanje svetlosnih zraka (bezbednih za oči) koja padaju na predmet skeniranja.

Posao snimanja odrađuje kamera mobilnog u saradnji sa posebnom Bevel aplikacijom, koja izrađuje finalni 3D model. Do kraja Kickstarter kampanje ostalo je još nešto više od 2 nedelje a traženi finansijski cilj je ispunjen, tako da ćemo Bevel gotovo sigurno imati prilike videti na tržištu početkom sledeće godine.

Možda i najatraktivnija stvar kod ovog gadgeta je cena – ona iznosi tek 49 USD. Ukoliko stvar zaista radi onako kako je prikazano u promotivnim video radovima, izdvojiti taj novac za ovakav 3D skener zaista je sitnica.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.