Google, Samsung i LG najavljuju mesečne zakrpe za Android


Bezbednosni propust koji pogađa oko 95% svih Android mobilnih telefona, Stagefright (nazvan prema delu Android OS-a koji napada), iz Google-a su shvatili vrlo ozbiljno i najavili da će korisnicima poslati hitnu zakrpu sustava. Ova zakrpa će zahvatiti gotovo milijardu uređaja sa Android-om pa je neki nazivaju i najvećim jedinstvenim softverskim ažuriranjem ikada.

Nexus uređaji se već ažuriraju, objavljeno je na ovonedeljnoj konferenciji Black Hat u Las Vegasu, i u budućnosti će biti ažurirani jednom mesečno. Isti primer će uskoro slediti i ostali proizvođači mobilnih.

Najveći svetski proizvođač mobilnih Samsung objavio je da će svoje korisnike u budućnosti takođe aktivnije štititi od bezbednosnih pretnji. Oni će, kao i Google, izdavati mesečna ažuriranja za svoje Android telefone. Trenutno je korejska kompanija u dogovorima sa operaterima širom sveta oko načina implementacije redovnih zakrpa. Detalji o načinu i vremenima dostupnih ažuriranja, kao i popis Galaxy modela na koje će se isti primenjivati, biće dostupni naknadno.

Uvođenje iste prakse najavio je i LG, koji će svakog meseca telekom operaterima dati na raspolaganje najnovija bezbednosna ažuriranja za svoje mobilne uređaje.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.