Pojavili se dokazi da je Kaspersky namerno sabotirao konkurenciju


Priča o tome kako je ruska bezbedosna kompanija Kaspersky Lab namerno sabotirala konkurenciju dobila je nastavak. Nakon što su ranije ovog meseca dvojica bivših zaposlenih svedočila o tome kako Kaspersky namerno produkuje lažne pozitivne rezultate kod konkurentskih antivirusnih rešenja, iz kompanije su to demantovali. Međutim, Reuters je došao u posed e-mail komunikacije prvog čoveka ove kompanije koji govore upravo suprotno.

Eugene Kaspersky je, prema tim e-mailovima, naredio zaposlenima da se obruše na svoju domaću konkurenciju, AVG, te ih izguraju s tržišta. To se kontinuirano radilo proizvodnjom lažnih uzoraka virusa koji bi naterali AVG da korisnicima daje lažne pozitivne rezultate i briše bitne datoteke. "Imam sve veću želju da ih udarim lažnjacima", napisao je u jednom od svojih e-mailova 2009. godine Kaspersky. Kao razlog za mržnju prema AVG-u naveo je činjenicu da su im oteli nekoliko bitnih zaposlenih.

Osim što navodi svoje zaposlene na isterivanje konkurencije, Eugene Kaspersky je naveo i primer - način na koji su se već rešili kompanije Beijing Jiangmin New Science & Technology Co u Kini identičan je ovome. Proizvodnjom lažnjaka Kaspersky si je osigurao vrlo dobru poziciju na tržištu Kine početkom prošle decenije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.