Sa Windows-om 10 stigao i kraj besplatnog Office-a 365 uz male uređaje


Kako bi privukao što veći broj proizvođača tableta, prenosnih računara i telefona u svoj tabor Microsoft je odlučio da deli besplatne licence proizvođačima tih uređaja za Windows OS i Office 365 Personal uredski paket. Jedini preduslov koji je Microsoft postavio pred proizvođače je taj da pogodba važi samo za uređaje sa maksimalnom veličinom zaslona do 10,1-inč.

Ali, čini se kako sa novom Windows-u takva praksa prestaje. Prema pisanju internet stranice neowin Microsoft radi na ukidanju ove pogodnosti za sve uređaje osim za svoj Surface 3 tablet.

Razlog tome je izdavanje nove Office Universal aplikacije koja će biti besplatna za korišćenje na uređajima sa manjim ekranima, a koja uprkos tome što neće imati sve mogućnosti Office 365 paketa bi trebala zadovoljiti potrebe većine korisnika. Ipak, Microsoft će ovu akciju ograničiti samo na uređaje koji budu dolazili sa predinstaliranim Windows-om 10.

Uređaji koji se budu i dalje prodavali sa Windows-om 8.1 su izuzeti od ove odluke, čak i u slučaju da iste odlučite nadograditi na besplatni Windows 10. Naravno uvek postoji mogućnost da proizvođači ovih uređaja nastave nuditi besplatnu jednogodišnju pretplatu, ali u tom slučaju licencu će morati platiti iz sopstvenog džepa.

Ubrzo se oglasio i sam Microsoft putem portparola koji je na službeni način dao naznaku kako još ništa nije konačno, i kako Microsoft neowin-ove navode smatra spekulacijama. Ali, gde ima dima – ima i vatre.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.