Sony predstavio Xperia M5 smartphone

Sony Mobile je juče službeno predstavio svoj najnoviji smartphone, koji će naći mesto u srednjem cenovnom razredu. Uređaj nosi naziv Xperia M5, dolazi sa 5-inčnim 1080p ekranom, a pokretan je novim MediaTek-ovim Helio X10 procesorom na taktu 2 GHz u kombinaciji s čak 3 GB RAM-a. Interna memorija iznosi 16 GB, a proširiva je microSD memorijskim karticama.

Uređaj je opremljen 21,5 MP kamerom sa Exmor RS senzorom i tzv. hibridnim autofokusom kojeg karakteriše Phase detection tehnologija, što osigurava brže fokusiranje, okidanje i odaziv na detekciju kontrasta. Zanimljivo je da prednja kamera sadrži senzor sa 13 megapiskela, a tu je sada već uobičajeni IP65/IP68 sertifikat otpornosti na vodu i prašinu.

Dimenzije uređaja iznose 145 x 72 x 7.6 milimetara, a masa 142,5 grama. Kapacitet baterije iznosi 2600 mAh, za šta Sony sugeriše da će osigurati dva dana autonomije.

Sony Xperia M5 u prodaju kreće u avgustu i to u crnoj, beloj i zlatnoj bolji kućišta. Informacija o ceni i dostupnosti na našem tržištu za sada nema.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.