Windows 10 prisutan na 3,55% računara


Prema zadnjim neslužbenim informacijama novi Windows 10 odlučilo je isprobati između 25 i 27 miliona korisnika širom sveta. Koji dan kasnije kompanija StatCounter izišla je sa konkretnim postotcima kako bi se lakše uvidelo kako je novi Windows rangiran.

Prema StatCounter-ovim podacima, Microsoft je očito odradio dobar posao vezano uz Windows 10, jer je već u prvih desetak dana Windows 10 prestigao Windows-e 8 po broju korisnika. Naime, starija osmica se trenutno "vrti" na 3,46% računaea, dok nova desetka na njih 3,55%.

Naravno, prvi na lestvici je i dalje Windows 7 koji pokreće ukupno 53,8% računara, dok se na drugom mestu nalazi Windows 8.1 koji su odabir 14,93% korisnika. Na trećem mestu se nalazi Microsoft-ov trn u oku - Windows XP koji trenutno pokreće ukupno 10,09% svetskih računara.

Budući da svaki mesec broj korisnika Windows-a XP opada uskoro bi mogla uslediti i smena među OS-ovima. Naime, na četvrtom mestu se za sada nalazi OS X sa 8,08%, a sa stalnim padom Windows-a XP uskoro bi upravo Apple-ov OS mogao postati treći u svetu po broju korisnika.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.