Canon predstavio senzor za kamere od 250 megapiksela


Canon je objavio kako razvili novi APS-H senzor (oko 29,2 x 20,2 mm) koji se sastoji od 250 megapiksela, što je najveći broj piksela na CMOS senzoru manjem od 35 milimetara. To znači da je senzor, kad su ugradili, mogao da zabeleži fotografije na kojima su mogli pročitati natpis na avionu koji je leteo na udaljenosti od 18 kilometara od mesta snimanja.

Ovakav senzor može snimiti i izuzetno veliki video, koji ima otprilike 125 puta veću rezoluciju od Full HD (1080p) videa ili oko 30 puta veću rezoluciju od 4K videa (2160p), što omogućava korisnicima da izrežu i povećaju video sliku bez žrtvovanja rezolucije i jasnoće.

Iz kompanije navode da kod povećanja broja piksela rezultuje i većom količinom signala što može doneti kašnjenje i nedostatke u sinhronizaciji, ali uprkos tome, oni kažu da su razvili senzor koji ima brzinu očitanja signala od 1,25 milijardi piksela po sekundi zahvaljujući poboljšanjima kao što su minijaturizacija elektronskih komponenti i poboljšana tehnologija obrade signala. Zbog toga, senzor omogućava beleženje videa s brzinom od 5 slika u sekundi.

To znači i da ne treba računati na to da ćemo ovakav senzor koristiti za neverovatno detaljne filmove, već mu Canon primenu vidi u "specijalizovanim alatima za nadzor i sprečavanje zločina te u mernim instrumentima ultravisoke rezolucije i drugoj industrijskoj opremi".

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.