Facebook razvija alat kojim će znati jeste li objavili nečiji video


Nakon brojnih pritužbi da Facebook brojnim korisnicima služi za postavljanje video isečaka "pozajmljenih" s drugih platformi, u kompaniji su odlučili da reaguju. Naime, uz veliki rast popularnosti video usluge na Facebook-u neizbežno je bilo da će korisnici tamo postavljati filmiće preuzete primera radi sa YouTube-a, i to bez dozvole njihovih izvornih vlasnika. Time se krše autorska prava, ali se i većim izdavačima otima deo zarade koju bi ostvarili da se video gleda izravno na njihovom kanalu.

Kako je objavljeno na službenim stranicama, Facebook će uskoro tome stati na kraj. Sve video sadržaje koji će ubuduće biti postavljani na ovu društvenu mrežu prvo će pregledati poseban alat za prepoznavanje sadržaja. Nakon implementacije ove tehnologije, autori videa čiji radovi se počnu ilegalno širiti Facebook-om moći će ih lako pronaći i zatražiti njihovo blokiranje.

Slična stvar na Facebook-u već funkcioniše kada je muzika u pitanju, a za nju je zadužen sistem Audible Magic. Njegov pandan za video sadržaje trenutno je u fazi beta testiranja a u skorijoj budućnosti biće stavljen na raspolaganje javnosti.

Foto: Alexey Boldin / Shutterstock.com

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.