Google Fun Facts - zabušavajte na poslu i naučite nešto novo


Znate li koja zemlja je najveći potrošač čokolade? I jeste li znali da je nedavno istraživanje otkrilo kako zemlje u kojima se jede puno čokolade imaju srazmerno veliki broj kandidata za Nobelovu nagradu? Niste? Budite bez brige - tu informaciju, kao i bezbroj drugih zanimljivih podataka sada možete naučiti uz pomoć Googleo-ve nove Fun Facts opcije.

Naime, osim što su redizajnirali svoj dobro poznati logo, iz Google-a su svoj Internet pretraživač ove nedelje obogatili i jednom novom opcijom - ukoliko u polje za pretragu ukucate "fun facts", Google će vas počastiti sa nasumično odabranim zanimljivim činjenicama prikazanim u posebnom okviru.

Na dnu spomenutog okvira ćete pronaći i tipku Ask another question, tako da uz ovu opciju možete ubiti koji minut na poslu ili kod kuće, a usput naučiti nešto novo i zanimljivo - poput recimo podatka kako ćete u Veneciji pronaći 118 ostrva povezanih sa 400 mostova za pešake, kao i ukupno 170 kanala za čamce. Ili ćete recimo naleteti na podatak kako snimanje prosečne epizode Game of Thronesa košta čak 6 miliona dolara, da bi nekoliko sekundi kasnije otkrili kako nastaju duple duge...

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.