Novi bezbednosni propust u Androidu 5.x omogućava jednostavno otključavanje uređaja


Kako javlja Ars Technica, a prenosi Engadget, u Android-u 5.x je nedavno otkriven novi bezbednosni propust koji omogućava vrlo jednostavno otključavanje zaključanih uređaja i pristupanje svim njihovim funkcijama i sadržajima skladištenim u njihovoj memoriji.

Ukoliko imaju neometan pristup tuđem Android telefonu na nekoliko minuta, sve što zlonamerni korisnici moraju uraditi kako bi ga otključali je - upisati vrlo dugačak niz karaktera u polje za šifru, nakon što su swipe pokretom sa lockscreena aktivirali kameru telefona kao što možete videti u videu ispod.

Vredi napomenuti kako je ovaj bezbednosni propust prisutan tek u verzijama Androida od 5.0 do 5.1.1 i to na uređajima za čije otključavanje se umesto PIN-ova ili popularnih "šara" koristi klasična šifra.

Takođe, bitno je istaći kako je Google već izbacio zakrpu za spomenuti propust u LMY48M Android 5.1.1 buildu za Nexus 4, 5, 6, 7, 9 i 10 uređaje.

Ali, ukoliko još uvek niste dobili spomenutu nadogradnju (ili koristite neki drugi Android 5.x uređaj), način da zaobiđete ovaj bezbednosni propust je jednostavan - umesto šifre, za njegovo otključavanje koristite PIN ili pattern lockscreen.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.