Samsung predstavio svoj novi Gear S2 pametni sat


Samsung je predstavio svoj novi pametni sat nazvan Gear S2, a reč je o okruglom satu sa 1,2-inčnim ekranom rezolucije 360x360 i gustoćom piksela od 302 ppi.

Okvir ekrana će poslužiti kao kontrolni točkić jer ga je moguće rotirati, a od fizičkih kontrola, tu su još i Home i Back tipke.

Ostatak specifikacija uključuje dvojezgreni 1GHz procesor, 512MB RAM-a, 4GB memorije za skladištenje podataka, senzor otkucaja srca, e-SIM slot, NFC podršku i bateriju koja bi, prema rečima ekipe iz Samsung-a, trebala izdržati dva do tri dana rada.



Takođe, vredi napomenuti kako je Gear S2 umesto na Android Wear-u, baziran na Tizen operativnom sistemu, a krasi ga i IP68 certifikat o otpornosti na vodu i prašinu.

Više detalja o ceni i datumu početka prodaje novog Geara - i njegove Classic varijante sa izgledom koji podsjeća na klasične satove - se očekuju sutra na IFA sajmu.

U nastavku pročitajte zvaničnu PR objavu iz Samsung-a:

Samsung Electronics danas je najavio pametni sat Samsung Gear S2, rezultat dugogodišnje napredne inovacije u kategoriji nosivih uređaja.

Samsung Gear S2 je kružnog dizajna koji je lako uklopiti u svaki stil, sa intuitivnim, specijalno kreiranim funkcijama, koje korisnicima omogućavaju da svoja iskustva upotrebe mobilnih uređaja unaprede, prilagode sebi i učine još zabavnijim.

Jedinstveno rotirajuće kućište Gear S2 sata, zajedno sa tasterima “Home” za povratak na početni prikaz i “Back” za povratak jedan korak unazad, obezbeđuje korisnicima brži i precizniji pristup obaveštenjima i aplikacijama.

Predstavljajući ga u dve različite varijante – Gear S2 i Gear S2 klasik – Samsung je dizajnirao Gear S2 da odgovori na dva sasvim različita ukusa korisnika. Gear S2 klasik namenjen je korisnicima koji više vole klasičan dizajn ručnog sata, u elegantnoj crnoj boji sa odgovarajućom narukvicom od prave kože. Gear S2 idealan je za one koji su stalno u pokretu, a koji gaje ljubav prema minimalističkom i modernom dizajnu.

“Poslednjih nekoliko godina, Samsung je napravio pionirske korake u unapređenju kategorije nosivih uređaja, donoseći hrabre nove koncepte na tržište pametnih nosivih uređaja,” izjavio je JK Šin, generalni direktor i šef divizije Mobilnih uređaja u Samsungu. “Samsung Gear S2 odslikava Samsungovu najnapredniju inovaciju. On savršeno nadopunjuje vaš izgled u svakoj prilici, lako vas prati i u dnevnoj i u večernjoj varijanti, sa posla na trening – i omogućava vam da dobijete još više od svakog trenutka u vašem danu, time što ga čini pametnijim, u potpunosti ličnim i zabavnijim.”

Debljine samo 11,4 milimetra, Samsung Gear S2 na vaš ručni zglob donosi lagan i sveden dizajn. Nudi živopisno iskustvo uživanja u vizuelnim sadržajima za jedan pametni sat, zahvaljujući svom 1,2-inčnom kružnom ekranu i rezoluciji od 360 x 360 (202 ppi). Na Gear S2 satu, aplikacije se vide u neverovatno jasnom prikazu, tako da korisnici neće propustiti ni jedno obaveštenje. Takođe, sa najnovijim Tizen operativnim sistemom i optimizovanim procesorom sa dvostrukim jezgrom od 1 GHz, Samsung Gear S2 može lako i efikasno da izvršava zadatke.

Korisnici mogu da ostanu u vezi sa svima sa notifikacijama koje su jasne na prvi pogled, a koje im javljaju da treba da provere kalendar ili vesti, a čak mogu da pošalju i važne SMS poruke direktno sa svog ručnog zgloba. Korisnici mogu da izaberu Gear S2 sa mogućnošću povezivanja na 3G, koji donosi prvu e-SIM karticu ikada viđenu sa mogućnošću kontrole glasom, kako bi mogli da završe kratke zadatke bez potrebe da stalno imaju svoj telefon uz sebe.

Nove funkcije za održavanje fizičke kondicije na Samsung Gear S2 satu podržaće potrošače u njihovim naporima da ostanu zdravi i aktivni. 24-časovni zapisnik aktivnosti omogućava korisnicima da jednim brzim pogledom vide napredak u svojim svakodnevnim aktivnostima i obrasce koji iz njih prističu. Uz to, slaće i ažurirane podsetnike, kako bi motivisao korisnike da se pridržavaju svojih ciljeva kada je reč o fizičkoj kondiciji.

Samsung Gear S2 dolazi sa NFC tehnologijom koja će omogućiti plaćanja preko ovog prenosivog uređaja bez potrebe za nošenjem novčanika. Samsung sarađuje sa velikim brojem različitih partnera u raznim privrednim granama da proširi upotrebljivost nosivih uređaja i učini život u pokretu uz upotrebu mobilnih uređaja što usklađenijim i jednostavnijim, obuhvatajući i pametne ključeve od kola, ključeve od stambenih prostorija i daljinske upravljače kojima se upravlja umreženim domom.

Sve ove funkcije koje omogućavaju bolju povezanost biće podržane baterijom, koja će moći da traje i do 2-3 dana, što će potrošačima omogućiti da ostanu u vezi bez opterećujuće potrebe za stalnim punjenjem uređaja. Kako biste ga napunili, samo postavite Samsung Gear S2 na bežičnu stanicu za punjenje čim ga izvadite iz kutije.

Samsung Gear S2 odslikava Samsungovu posvećenost otvorenoj saradnji sa istraživačima i partnerima, u cilju povećanja stepena prilagođavanja uređaja korisnicima i spektra dostupnih aplikacija. Samsung blisko sarađuje sa partnerima kako bi ponudio širok spektar dizajniranih brojčanika i narukvica za sat, tako da korisnici imaju bogat opseg mogućnosti da izraze svoj lični stil i raspoloženje. Korisnici lako mogu da zamene narukvicu jednim potezom, kao i da promene izgled brojčanika za Gear iskustvo prilagođeno njihovim jedinstvenim potrebama, u zavisnosti od vremena, mesta ili prilike.

Širok asortiman aplikacija optimizovanih za kružni interfejs Gear S2 sata biće dostupan pri puštanju uređaja na tržište. Kroz otvorenu saradnju za partnerima i istraživačima, Samsung nastavlja da obogaćuje svoj ekosistem nosivih uređaja i da korisnicima donosi sve bolje optimizovano i jedinstveno iskustvo nošenja pametnog uređaja.

Samsung Gear S2 će biti dostupan u tamno sivom kućištu sa tamno sivom narukvicom i u srebrnom kućištu sa belom narukvicom. Samsung Gear S2 klasik biće dostupan sa crnim kućištem i kožnom narukvicom.

Samsung Gear S2 i Gear S2 klasik biće izloženi i dostupni, a dodatne aplikacije biće prikazane u saradnji sa partnerima na sajmu IFA u Berlin, od 3. septembra.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.