[VIDEO] Da li su iPhone 6s i 6s Plus vodootporni?


Pre nego što je lansirao iPhone 6s i 6s Plus telefone u prodaju, Apple ih nije reklamirao kao vodootporne, ali jedan zanesenjak po imenu Zach Straley, odlučio je proveriti šta se događa ako ih ostavite punih sat vremena u vodi i to uključene.

Kao što možete videti u ovom videu, oba uređaja su preživela kupanje, s time što je Zach primetio da je iPhone 6, 48 sati nakon umakanja, dobio jednu dijagonalnu crtu s unutrašnje strane ekrana, dok se iPhone 6s Plus pokazao kao potpuno vodootporan.

Stoga je očito da u slučaju da vam iPhone slučajno padne u kadu, umivaonik ili jezero s čistom vodom, neće stradati, pod uslovom da nije preduboko, odnosno da na njega ne utiče dubinski pritisak.

Nakon testa Zach je prekontrolisao i TouchID, zvučnike, priključak za slušalice i Lightning portove na oba uređaja, te je otkrio da sve radi uredno bez ikakvih problema, pa se i sam pita zbog čega Apple nije isticao tu funkciju poput recimo konkurencije iz Sony-a, koja je na sav glas reklamirala podvodno fotagrafisanje, da bi potom priču o "najvećoj vodootpornosti" malo ufrizirala, kao što smo pisali ovih dana.

U svakom slučaju, ako poseduje koji od navedenih modela iPhone-a, dobro je znati da su izdržljiviji nego što možda mislite, ali ih nikako nemojte namerno potapati, jer mi ne odgovaramo za eventualne posledice.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.