Xiaomi sledeće godine predstavlja laptop?


Kineska kompanija Xiaomi već godinama slovi za kinesku verziju američkog Apple-a. Jedan o razloga toga je ne retko pozajmljivanje izgleda Apple-ovih proizvoda za dizajn sopstvenih telefona i tableta. Čak i njihov MIUI operativni sistem koji se temelji na Android-u, izgledom i funkcionalnošću više vuče na iOS stranu negoli na Android-ovu.

Ali, kako god bilo, jedno je sigurno, uređaje ove kompanije odlikuje dobar hardver i više nego pristojna cena. Stoga i ne čudi popularnost koju kompanija uživa na domaćem (kineskom) i stranom tržištu. Kako se čini popularnost Xiaomi-ja neće se smanjiti ni tokom sledeće godine, štaviše, ista bi se zbog novih uređaja koje kompanija sprema trebala čak i povećati.

Najnovije informacije do kojih su došli kineski mediji, tačnije Taipei Times potvrđuju ranije navode kako Xiaomi razmišlja o proširenju svoje ponude i na prenosne računare. Ali, Xiaomij-ev prenosnik neće proizvoditi Foxconn kako se ranije šuškalo, već kompanija Inventec koja je zadnjih dvadesetak godina uključena u proizvodnju raznih prenosnika, mobilnih servera i pametnih telefona.

I dok većina medija spekuliše kako Xiaomi razvija klona Apple-ovog MacBook-a, Inventec-ov CEO Richard Lee navodi kako Xiaomi razvija prenosni računar koje će se uveliko razlikovati od trenutnih koje nudi konkurencija.

Prema trenutno dostupnim informacijama Xiaomi-jev prenosnik bi trebali videti u prodavnicama tokom prvog ili najkasnije tokom drugog kvartala sledeće 2016. godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.