HTC predstavio One A9


HTC je danas predstavio One A9, smartphone koji izgledom dosta liči na iPhone, čime HTC verovatno želi da "otme" Apple-u kupce. Sem izgleda, sličnosti gotovo da i ne postoje.

HTC One A9 ima 5” FullHD AMOLED ekran prekriven Gorilla Glass 4 zaštitnim staklom ispod kojeg se nalazi fizičko dugme. Ostaje nejasno zašto sa strane nisu dodali dva kapacitivna, ali sama činjenica da više ne morate da koristete softversku tipku, barem ne za povrtak na početni, ekran vrlo raduje.

Uređaj pokreće Qualcomm Snapdragon 617, osmojezgarni 64-bitni procesor (4 x 1,5GHz + 4 x 1,2GHz), jedan model ima 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije, a drugi 2 GB RAM-a i 16 GB interne, a memoriju je na oba modela moguće proširiti memorijskim karticama kapaciteta do čak 2 TB.



Kamera ima rezoluciju od 13 MP, otvor blende f/2.0, auto fokus, BSI senzor kao i OIS (optičku stabilizaciju). Video se snima u maksimalnoj rezoluciji 1080p, dakle 4K snimci su sada izostali. Prednja kamera je HTC UltraPixel sa istim otvorom blende.



Kapacitet baterije je 2150 mAh, što će, prema rečima proizvođača osigurati do 60 sati slušanja muzike, 9 sati upotrebe WiFi konekcije, 16 sati 3G poziva ili 12 sati gledanja HD videa.

Prodaja globalno kreće u novembru, a cena još uvek nije poznata.

U nastavku pročitajte zvaničnu objavu HTC-a.

BUDITE SJAJNI UZ NOVI HTC ONE
HTC danas predstavlja najnovijeg člana višestruko nagrađivane HTC One familije pametnih telefona – HTC One A9. Spoj najboljih elemenata HTC-ovog renomiranog dizajna i inovacija sa najnovijim Android operativnim sistemom kompanije Google, HTC One A9 je izvanredan i beskompromisni pametni telefon koji se izdvaja u mnoštvu. Namenjen ljudima koji žele bolji izbor, HTC One A9 je pametni telefon koji spojem spoljašnosti izuzetnog dizajna i najnovijih mogućnosti Android 6.0 Marshmallow operativnog sistema i HTC Sense korisničkog okruženja unutar uređaja, pruža korisnicima iskustvo bez premca.

„HTC je pionir na polju razvoja pametnih telefona, kompanija koja je proizvela prvi Android smartfon na svetu, kao i prvi Windows pametni telefon, prvi 4G smartfon i prvi potpuno metalni pametni telefon na svetu,” istakla je ovom prilikom Šer Veng (Cher Wang), predsednica i izvršna direktorka kompanije HTC. „Takvu baštinu u inovacijama danas podižemo na novi nivo, predstavljanjem pametnog telefona koji se izdvaja na tržištu na kome sve više dominira kompanija koja kontroliše svaki apsket vašeg telefona. HTC One A9 prekida ovaj trend nudeći neverovatan dizajn, fantastične performanse, vrhunske softverske mogućnosti i slobodu da u potpunosti kontrolišete svoj korisnički doživljaj pametnog telefona.“



Novi standard ekspertize u potpuno metalnom dizajnu
Nastao evolucijom kultnog dizajna HTC One familije proizvoda, inspirisan prirodnim lepotama oko nas, HTC One A9 odlikuju bogate, upadljive boje i jedinstvena tehnologija završne obrade. Nove obline, redefinisane i prefinjene ivice, precizno urezani grebeni na dugmetu za uključivanje uređaja – besprekorno se stapaju sa supertankim metalnim okvirom dajući telefonu osećaj prirodnosti i lakoće. Elegantna završna obrada telefona u dve nijanse, dostupna je u ugljeno-sivoj (Carbon Gray), opal-srebrnoj (Opal Silver), topaz-zlatnoj (Topaz Gold) i višnja-tamno crvenoj (Deep Garnet)1 boji metala, brižljivo obrušenog do najfinijih detalja i peskiranog pre poliranja bočnih strana uređaja, dajući mu jedinstvenu dubinu i bogatstvo na tržištu pametnih telefona. Konačno, u neverovatnoj fuziji metala i stakla stopljen je 5-inčni Full HD AMOLED ekran, od ivice do ivice, zaštićen 2.5D Corning® Gorilla® Glass 4 zaštitnim staklom, koje uranja u metalni okvir pružajući vam još svetlije i življe boje za sjajnu grafiku i igranje pri uslovima jake sunčeve svetlosti.

Oslobodite fotografa u sebi
Najbolja kamera je upravo ona koju imate uza se u trenutku kada se ukaže prilika, pa bi trebalo da bude takva da u svakoj situaciji može da snimi izvanredne snimke. Prednja i zadnja kamera novog HTC One A9 telefona u spoju sa moćnim a jednostavnim alatima za obradu fotografija, obezbeđuju da vas samo jedan dodir ekrana deli od vrhunskih kreacija. Glavna kamera od 13MP ima optičku stabilizaciju slike (OIS) koja automatski umanjuje trešenje ruke i minimizuje vibracije, kako biste svaki put dobili kristalno jasnu sliku. Istovremeno, prednja UltraPixel kamera omogućava snimanje najboljih autoportreta u bilo kakvim uslovima osvetljenja, korišćenjem HTC-ovog UltraPixel senzora za hvatanje 300% više svetlosti od uobičajenih kamera na pametnim telefonima.

Uz novi HTC One A9 nijedan detalj nije previše sitan. Uz opcioni režim „Pro“ ne morate da budete stručnjak za fotografiju da biste snimili savršene fotografije, a možete ih snimati i u RAW režimu koji koriste profesionalni fotografi – za neuporediv nivo detaljnosti i fleksibilnost naknadne obrade. Ili, možete da pojednostavite snimanje uz mogućnost poboljšanja fotografije samo jednim klikom u alatu Photo Editor, koji automatski osvetljava boje i izoštrava ivice za neverovatno jasne i oštre fotografije2.

Ponekad fotografija jednostavno nije dovoljna. Uz nov alat „Hyperlapse“ možete da ubrzate svoje videozapise do 12 puta za stvaranje dramatičnijeg efekta superubrzane reprodukcije usporenih snimaka (time-lapse), stvarajući tako neverovatan video zapis važnih trenutaka. Brzo prođite kroz svoj video ili upotrebite režim snimanja da biste uređivali usporeno i naglasili sve nezaboravne uspomene. Ili, iskoristite HTC Zoe aplikaciju kako biste jednostavno i automatski spojili najbolje snimke i videozapise u jedan profesionalni video koji možete da delite sa prijateljima i porodicom i tako ispričate priču bilo kog trenutka, iz bilo kog ugla.

Fantastičan zvuk: muzka - kako i treba da zvuči
Fantastičan zvuk je oduvek u samoj srži familije HTC One – i HTC One A9 donosi zvuk neverovatnog kvaliteta. Zahvaljujući HTC BoomSound™ tehnologiji u kombinaciji sa Dolby Audio™ surround tehnologijom3, novi model donosi realističan zvuk koji odgovara iskustvu reprodukcije uživo podizanjem zvuka visoke rezolucije (hi-resolution) na novi nivo4. Sa ugrađenim DAC konverterom koji isporučuje 24-bitni zvuk u kvalitetu 192 kHz – bolji od kvaliteta CD-a – pruža bogatstvo i dubinu zvuka kakvo dosad niste čuli u svojoj muzičkoj kolekciji. Snažno pojačalo za slušalice, dvostruko jače od izlaza ostalih telefona, pruža više snage i dinamički raspon kako biste čuli i najsitniju nijansu omiljene muzike, videa ili igara. Opciono dostupne slušalice visoke rezolucije sa HTC Pro Studio sertifikatom istovremeno pružaju i odličnu zvučnu izolaciju i zaista realistično audio iskustvo.



Vrhunski softver: Android 6.0 Marshmallow
Prvi non-Nexus pametni telefon koji pokreće operativni sistem Android 6.0 Marshmallow, HTC One A9, donosi najnovije Google-ove inovacije i jednostavnost korisničkog okruženja HTC Sense – pravo iz kutije. U kombinaciji sa multi-direkcionalnim skenerom otiska prsta, Android Pay čini kupovinu sigurnijom i jednostavnijom, po modelu „dodirni, plati, gotovo“5. Google-ova funkcionalnost „Now on Tap“ takođe intuitivno pruža kontekstualne informacije o svemu na vašem ekranu – pretragu recenzija filmova na osnovu teksta na ekranu, preslušavanje pesme spomenute na nekom blogu ili rezervaciju mesta u nekom restoranu e-mailom – sve to dostupno jednim pritiskom na taster Home.

Uz toliko mnogo novih karakteristika, HTC One A9 je paralelno projektovan i sa svim novim mogućnostima za uštedu energije kako bi se maksimalno produžilo trajanje baterije. Funkcionalnost „Doze“ automatski isključuje aplikacije koje značajno troše bateriju kada je vaš telefon u stanju mirovanja, na primer tokom punjenja preko noći, dok App Standby prepoznaje kada je neka aplikacija koja je otvorena u pozadini neaktivna, pa je gasi dok vam ponovo ne zatreba. Dodatno, novi procesor ugrađen u telefon, AMOLED ekran i podrška za opcioni punjač „HTC Rapid Charger 2.0“, za do 75% brže punjenje6 - optimizovani su da produže trajanje baterije tokom celog dana7. U realnim uslovima, to znači da, na primer, možete da reprodukujete 12 sati HD video zapisa sa jednim punjenjem telefona.



Performanse projektovane za način na koji VI koristite svoj telefon
Sa najnovijim procesorom Qualcomm® Snapdragon™ 617 sa integrisanim X8 LTE i 64-bitnim osmojezgarnim procesorima, HTC One A9 je projektovan da pruži savršenu ravnotežu između snažnih performansi, brze povezivosti i dužeg trajanja baterije. Podrškom za fantastične brzine bežičnih LTE mreža preko naredne generacije tehnologije agregacije operatera mobilnih mreža, novi model donosi mogućnost „streaminga“ videa u još višoj definiciji, razgaljujući zvuk visoke rezolucije i više prostora za skladištenje podataka u oblaku, za čuvanje svega što vam srce poželi. Telefon je dostupan u konfiguracijama sa 16 i 32 GB proširive memorije, sa podrškom za do 2 TB dodatne momrije na SD kartici, što je savršeno skladištenje svih vaših aplikacija, igara, fotografija, muzike i videa.



Da biste zaštitili svoj pametni telefon uparite ga sa zaštitnom maskom HTC Dot View™ II, dostupnom u nijansama boje rastopljene lave (Obsidian), tamno crvenog metala (Deep Garnet), morskog korala (Sea Coral) i tirkizno plavoj nijansi (Turquoise Blue). Poklopac maske u retro tačkastoj matrici prikazuje trenutna obaveštenja, ažuriranja vremenske prognoze, prikaz poslednjeg poziva i još mnogo toga - čak i kad je maska preklopljena, dok su muzičke aplikacije, baterijska lampa, radio prijemnik i aplikacija za snimanje glasa bliže nego ikad, uz jednostavnu komandu pokretom prsta.

Novi HTC One A9 i sva dodatna oprema biće dostupni širom sveta u trgovinama, kod mobilnih operatera i na veb-lokaciji htc.com, počev od novembra 2015.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, uključi se u diskusiju!
Broj komentara:
3
  1. Анониман kaže,

    welcome iphone 7


  2. Анониман kaže,

    Nadam se da ce cena biti pristojna pa da cu moci da priustim sebi ovaj uredjaj posto je dosta lep, a koliko vidim i kvalitetan.


  3. Mare kaže,

    Simpatično, posebno meni jer ne volim iOS, dosta liči na iPhone 6, a ovde je Android što je super


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.