U Indiji najavljen od 15 dolara


Kanadska kompanija DataWind je u saradnji sa indijskim telekom operaterom Reliance Communications (RCom) najavila najjeftiniji smartphone na svetu, koji će koštati 999 rupija, što je cena čijom konverzijom u američke dolare dobijamo iznos od svega 15 USD.

Kako prenosi CNET, ovaj smartphone neće biti baziran na Android-u, već na Linux-u, nudiće samo podršku za 2G konekcije, a na indijskom tržištu se očekuje krajem ove godine, odnosno, da budemo precizniji, 28. decembra.

DataWind i RCom sa ovim telefonom ciljaju na tržište korisnika koji nikada ranije nisu posedovali smartphone, koje je u Indiji prilično veliko - krajem prošle godine, čak 65% telefona prodanih u ovoj državi su bili standardni feature telefoni, a ne smartphone uređaji.

Nnažalost, podaci o hardverskim specifikacijama za sada nisu poznati, iako se izvršni direktor DataWind-a, Suneet Singh Tulu, u razgovoru sa ekipom Economic Timesa dotakao hardvera, istakavši kako je niska cena njihovog novog telefona moguća zahvaljujući sve nižim cenama procesora i memorije, dodavši kako novac umesto na hardveru, planiraju zarađivati kroz ponudu različitih servisa, aplikacija i drugog sadržaja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.