Windows 10 postaje automatska nadogradnja za Windows 7 i 8.1


Microsoft je objavio da ubrzo namerava da automatski gurnuti nadogradnju na Windows 10 za sve korisnike Windows-a 7 i 8.1. Nadogradnja će uskoro biti kategorisana kao "Optional Update", dok će početkom sledeće godine postati "Recommended Update", što znači da će se Windows 10 automatski skinuti na računare svih korisnika koji ne isključe automatske Windows nadogradnje.

Korisnici će biti "jasno upitani da li žele nastaviti (sa nadogradnjom) ili ne".

Oni kojima se Windows 10 tokom prvih mesec dana korištenja ne svidi imaće mogućnost povratka na stariju verziju operativnog sistema kojeg su imali pre nadogradnje, zajedno sa instaliranim aplikacijama i podešavanjima.

Firma je takođe najavila eksperiment – za sada na područiju SAD-a – kojim namerava piratima olakšati prelazak na legalnu licencu, tj. na Windows 10. Naime, Microsoft tvrdi da je veliki broj pirata pribegao "kreativnim naporima" da pokrene nadogradnju na Windows 10, a nakon toga i kupio legalnu Windows 10 aktivaciju kroz Windows 10 prodavnicu.

Stoga će Microsoft piratima ponuditi priliku da jednim klikom nabave Windows licencu na Windows Store-u (ne besplatno) ili unesu aktivacioni kod kupljen na nekoj drugoj lokaciji.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.