Dali milion dolara za jailbreak najnovijeg iOS-a


Kompanija Zerodium osnovana je u julu ove godine i bavi se pomalo neobičnim poslom – traži još neotkrivene bezbednosne (zero-day) propuste u raznim softverskim rešenjima, te ih onda prodaje zainteresovanim stranama. Kako bi privukli pažnju na svoje poslovanje raspisali su takmičenje za programere i hakere koji se žele okušati u jailbreakovanju najnovijeg Apple-ovog mobilnog operativnog sistema – iOS-a 9.1.

Kao nagradu za uspešan jailbreak softver (funkcionalan, ekskluzivan i dostupan kroz web pregledač) ponudili su čak milion američkih dolara. Takmičenje je završeno 31. oktobra, a prema informacijama koje prenose mediji bilo je uspešno – Zerodium je isplatio navedenih milion dolara jednom uspešnom hakeru.

Ovaj jailbreak se navodno može pokrenuti kroz posetu određenoj web stranici, kako je takmičenje i zahtevalo, a u Zerodiumu se nadaju da će svoje skupo plaćeno otkriće dobro i unovčiti. Potencijalni kupci su im, među ostalim, razne obaveštajne agencije. Iz Zerodium-a tvrde da ovaj jailbreak pogađa i beta verziju iOS-a 9.2.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.