Google demantuje spajanje Chrome OS-a s Android-om


Krajem oktobra odjeknula je vest kako Google namerava da spoji Chrome i Android operativni sistem u jedan novi, tada nepoznatog naziva. Vest o tome preneo je Wall Street Journal, pozivajući se na izvore bliske kompaniji.

Ali, čini se kako izvori i nisu previše bliski kompaniji, jer je koji dan kasnije Google objavio i službeni demant WSJ-ovih navoda. Chrome i Android operativni sistemi se ne spajaju i svaki od njih nastavlja svojim dosadašnjim putem.

Kako Hiroshi Lockheimer (Google-ov podpredsednik za Android, Chrome OS i Chromecast) navodi, Chrome OS je tu da ostane, a razloga za to ima sasvim dovoljno. Prema Lockheimerovim podacima svakog školskog dana u SAD-u se aktivira više od 30.000 novih Chromebook-ova, više od dva miliona studenata i profesora širom sveta koristi Chromeovu Share to Classroom ekstenziju.

Dobar razlog za ostavljanje Chrome OS-a na miru je i to što zaposleni velikih kompanija poput Netflixa Sanmina, Starbucks-a i samog Google-a takođe svakodnevno koriste Chromebook računare za posao.

Detaljniji Lockheimerov osvrt na ovu temu možete pročitati na službenom blogu posvećenom Chrome OS-u.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.